ABC för HUNDEN

 

 

ABC för hunden

Jag som driver verksamheten heter Charlotte och arbetar till vardags som gymnasielärare i sociologi och psykologi. Av och till konsultar jag också åt Svenska FN-förbundet och utbildar lärare.

På min fritid ägnar jag mig åt mina vita herdehundar vilket också har lett till att jag har en registrerad kennel under namnet Strandkungens (www.strandkungens.dinstudio.se).

 

Under 2009 (klar i oktober) gick jag IMMI:s instruktörsutbildning hos Hundkonsulten. Direkt efter grundutbildningen gick jag instruktörsutbildning i rally-lydnad hos Hundpedagogen.

Utöver dessa två instruktörsutbildningar har jag gått ett antal olika kurser på olika nivåer och med olika inriktningar, bl a Hundens beteendebiologi vid Universitetet i Linköping. 

2016 har jag utbildat mig till auktoriserad Valpbeskrivare och Lämplighets- testareoch Examinator av Assistanshundar hos Svenska Brukshundklubben. 

 

Mina egna hundar får finna sig i att göra lite av varje. Flera av dem är utställnings-champions vilket betyder att jag ofta åker på utställningar. Vi tävlar också Rallylydnad och lite agility.

Jag har två hundar som är utbildade sociala tjänstehundar (dipl Terapihund och dipl Besökshund) och med dessa arbetar jag på bl a äldreboende och på särskola.

Utöver detta gör jag narkotikasök med hundarna. Hör av dig direkt till mig om du vill ha mer info om detta!

En god vardagslydnad och bra miljöträning gör livet lättare för oss alla och därför tränar vi i vardagssituationer men också tävlingslydnad på appellplanen.

Agility ligger högt på glädjelistan och flera av mina hundar är startade i officiella tävlingar.

Spår är en härlig avkoppling i skogen och vi är ofta ute och knatar i naturen.

Inomhus hittar vi på lite tricks och då kommer klickern till användning. Alla mina hundar är inklickade och älskar att arbeta med detta hjälpmedel.

 

Jag kan se att mina hundar mår bra av att ha vardagslydnad, vara miljötränade och att bli aktiverade och det är detta jag i första hand vill förmedla till andra hundälskare med sina fyrfota vänner på mina kurser. 

 

Att ha roligt medan man lär sig och tränar är min ledstjärna.